makian01

makian01

makian01

makian01

دانستنیهایی در زمینه گاو جرسی

دانستنیهایی 

در زمینه گاو جرسی :گاوی با شیری گرم(بخش دوم) گاو جرسی(گاوی با شیری گرم) : جمعیت نژاد خالص گاو جرسی در سراسر دنیا بسیار بسیار می باشد چه بسا اگر گاوهایی را که با خون گاو جرسی پرمایه کرده اند را اکانت نکنیم باز هم این نژاد بسیار زیاد در دنیا یافت می شود . در بعضی مورد ها گاو با نژاد جرسی- زبو را می بینیم که این نژاد جرسی – زبو در کشورهایی زیرا هند، جامائیکا و برزیل زیاد با فایده بوده می‌باشد .(مرسا) 

ماشین آلات خوراک دام

بهترین-نژاد-گاو-شیری-جهان 


توزیع یک پارچه این گاو شیری و زیبایی گوزن جور آن اکثری از املاک و زمین های انگلستان را منحصر به فرد کرده هست . رنگ پوست گاو جرسی فراوان متنوع تر از گاوهای اروپایی می‌باشد . رنگ پوست آن ها شامل مشکی تا خاکستری کمرنگ می شود . همچنین از آن‌ها انواع حنایی، قهوه ای، شاه بلوطی، طلایی رنگ با رگه هایی از سپید دیده می شود . به طور کلی آن ها همانند گوزن ها درقسمت صورت، گردن و کتف ها رنگشان تیره تر می‌باشد . همینطور دست هایشان تیره تر از پاهایشان هست . در سال 1815 آنها را به رنگ کرم، کرم و سفید، قرمز، قرمزوسفید، مشکی، مشکی و سفید، مشکی با نوارهای قرمز رنگ تیره معرفی کرده اند . در سال 1834، جامعه کشاورزی رویال جرسی استانداردهایی را برای این نژاد گزینش کرد و دقت اندکی به رنگ پوستشان کرد .در سال 1859، رنگ زمینه حیث برای گاو جرسی سفید و قرمز‌رنگ روشن،قهوه ای، حنایی بود و دقت کمتری به رنگ های رویکرد رویه آن شد . 


در اواخر قرن نوزدهم، گاو جرسی به رنگ های قرمز کمرنگ،قهوه ای روشن، حنایی لیمویی، حنایی دودی، حنایی خاکستری، قهوه ای کمرنگ یا این که مشکی به همراه تکه های کوچک و تعالی سپید در حیث گرفته شده می باشد . امروزه گاو جرسی بخش اعظم به رنگ حنایی، شاتوتی یا این که خاکستری یا این که مشکی شناخته می شود البته نکته اینجاست که اگر‌چه بخش اعظم به رنگ مشکی یا این که قرمز رنگ با موهای سفید می باشد اما اساسا گاو جرسی با رنگ های زیاد یا حتی رنگارنگ شناخته گردیده می باشد . 


گاو جرسی حیوانی با استخوان بندی خوب با کفشک های کوچک با پاهایی کار کشته البته بلند و باریک و لگنی والا می باشد که این لگن گرانقدر موجب آسان زائیدن او میگردد ممکن میباشد میزان شیری که می دهد در مقایسه با نژاد هولستین کمتر باشد البته شیرش چربی قابل توجهی دارااست . مقدار کره آن به طور میانگین 3/5 میباشد که این مقدار دوچندان قابل دقت است(دیگر نیازی به آب نیست) گلوله های چربی آن گرانقدر هستند به این ترتیب سریعا خامه آن صحیح می شود . 


این نژاد، نژاد مضاعف با ارزشی است . هر دوسال یکبار گوساله بدنیا می آورد وبعضی از آنان به گوساله های ناآشنا هم شیر می دهند . گاو جرسی بسیار فرمان بردار و آرام است ولی گاوهای نر این نژاد در بعضی موردها شرور و وحشیانه می باشند و دقیقا مثل گاوهای نر جنگجوی اسپانیایی خلق می نمایند . 


گاو جرسی در مقابل بیماری ها زیاد مقاوم می باشد و مبدل موءثر طعام محسوب می شود ولی با این درحال حاضر جز گاوهای خیلی صرفه جو نیست در نیوزلند و دانمارک از این نژاد به تیتر نژاد لبنیاتی خاطره می کنند البته در کل این نژاد در اکثری از کشورهای دنیا یافت می شود . برای مثال در قرن نوزدهم ساکنان انگلستان گاو جرسی را به نپال صادر کردند . حال این گاو در این مرز و بوم بر گاوهای محلی اش ارجعیت داراست . 

شرکت پرورش داشتی گوسفند نژادافشار

شرکت پرورش داشتی گوسفند نژادافشار در زنجان با حضور وزیرجهادکشاورزی افتتاح شد . 
این طرح در تراز در آغاز هفت و نیم میلیاردتومان هزینه دربرداشته می‌باشد . 
طرح پرورش داشتی گوسفند نژادافشار درزمینی به مساحت 25 هکتار و شامل چهار سوله هست . 
براساس پیش بینی ها قرار است ازسال آتی سالیانه 18 هزار مرکز قوچ ومیش اصلاح نژادشده به دامداران درخواست کننده در استان و سراسرکشور واگذار شود . 
قیمت ریالی هرقوچ ومیش ژن دار در میان 8 تا 30 میلیون تومان می‌باشد که باافتتاح و شیوه اندازی شرکت رشد داشتی نژادافشار زنجان ، این هزینه برای دامدار میان یک ونیم تا 3 میلیون تومان خواهد بود . 
طرح پژوهشی اصلاح نژاد قوچ افشار وچند قلوزایی این نژاد از 10 سال پیش در دانش کده زنجان و باهمکاری جهادکشاورزی زنجان آغازشد . 
ژن های یکسری قلو زا که از پس از محاسبه های مختلف از گوسفند نژاد برولامرینو از نیوزلند به زنجان برای مخلوط با نژاد گوسفند افشار به ایران آورده گردیده بود و هم اکنون پس از حدود یک ده سال ثمره داده می باشد . 
توان دوقلو زایی گوسفند نژاد افشار به طورمتوسط برای هر100 گوسفند110 هست اما بااجرای طرح انتقال ژن چندقلوززایی این بضاعت و توان به ازای هر110 گوسفند به 240 رسیده می‌باشد که درنسل های بعدی به 3 برابرهم خواهدرسید . 
سرعت پرورش بالا، ایجاد شیر مطلوب ، سازگاری پرسرعت با محیط ، عادت پذیری با حالت آب و هوای مناطق سرد ، قدرت راهپیمایی مطلوب ، توانایی یک‌سری قلوزایی ومقاومت بالا علیه امراض ، ویژگیهای ژن گوسفندی افشار هست . 
فازدوم طرح پرورش داشتی گوسفند نژادافشار با حدود 11 میلیاردتومان و شامل 6 سوله ، بهمن این سال به فایده برداری خواهد رسید . 
سرمایه گذار این طرح آثاره ( قرارگاه جهادکشاورزی درسپاه زنجان ) می‌باشد که به مراد به وقوع پیوستن اقتصادمقاومتی درطرح تحقیقاتی دانشکده زنجان وجهاد ،سرمایه گذاری کرده هست . 
این 
شرکت با ارتقا ساخت قوچ ومیش ژن می تواند توان محصول ها حوزه گوشت قرمز رادرکشور به چندبرابرافزایش دهد

نحوه تغذیه گوساله شیری

گوساله های در روزهای اولیه به دنیا آمدن دستگاه گوارش قادر ندارند و شکمبه آن ها غیر فعال و کوچک می باشد . 
مدیر 
تغذیه گوساله شیری به دلیل ضعیف بودن دستگاه گوارش گوساله در روزهای اول ایجاد استعمال از پروتئین ، ویتامین و مواد مالامال انرژی در تغذیه دام دوچندان اهمیت داراست . 
غیر فعال بودن آنزیم ها در دستگاه گوارش گوساله ها منجر شده تا هضم پروتئین گیاهی در تن آن ها رخ نگیرد به همین استدلال به کار گیری از شیر آغوز تخمیر گردیده برای دام زیاد کلیدی می باشد . 
گوساله نو متولد شده توان هضم چربی اشباع را داراست به همین خاطر می بضاعت و توان در جیره غذایی آن از موادی که چربی اشباع دارا‌هستند به کار گیری کرد . 
بهترین ماده غذایی برای گوساله جدید متولد گردیده قند و چربی می باشد که در دو هفته اولیه میلاد می بایست با اندازه کافی از این مواد تغذیه شود تا رویش کافی در این دوهفته داشته باشد . 
استفاده 
از ویتامین های ضروری پرورش گوساله سبب ساز می شود تا شکمبه آن بدون نقص گردیده و بتواند مواد غذایی پیچیده را هم هضم نماید . گوساله برای پرورش نیاز به ویتامین های حتمی از پاراگراف B ، B12 ، اسید فولیک ، اسید پانتوتنیک ، بیوتین ، کولین ، ریبوفلاوین و پیرودکسین دارااست . 
در شیر آغوز ویتامین های کلیدی و اساسی از جمله A ، D ، Eوجود دارد که این ویتامین ها برای سالم و رویش گوساله دوچندان با اهمیت و با اهمیت می باشد . 
برای تامین ویتامین های زمینه نیاز گوساله شیر آغوز را تخمیر کرده و همین مورد سبب می شود تا گوساله رویش بهتری داشته باشد . 
نقش 
مواد معدنی بر رویش گوساله علاوه بر ویتامین ها که نقش دوچندان مهمی در رویش و سلامت گوساله شیری داراست مواد معدنی هم فراوان دارای اهمیت می باشند . شیر آغوز تخمیر شده جایگزین مناسبی برای مواد معدنی حساس می باشد . 
تاثیر 
سلنیوم بر رشد عنصر سلنیوم یکی از مواد دیگری می‌باشد که برای تغذیه دام می بایست در حیث گرفت . درصورتی که در خوراک گاو اندازه کافی سلنیوم وجود نداشته باشد این قضیه منجر می شود تا در شیر گاو نیز این عنصر اندک باشد . به همین عامل سبب می شود تا در غذا گوساله عنصر سلنیوم قرار گیرد . 
وجود 
آب در تغذیه دام آب یک عدد از اصلی ترین مواد غذایی در رشد و رویش گوساله می باشد . آب نقش مهمی در بدن دام و عملکرد مناسب شکمبه و دستگاه گوارش داراست . وجود آب کافی و سالم برای پرورش دام مضاعف اهمیت داراست . آب نا تندرست باعث کاهش رویش گوساله شیری می شود . 
تغذیه 
گوساله یک ماهه وقتی که گوساله یک ماهه شد بهتر می باشد از شیر گرفته شود . از شیر تصاحب کردن دام می بایست به دسته ای باشد که بتواند یک کیلوگرم خوراک کم آب در روز مصرف کند . به کارگیری از علوفه و دانه های علوفه ای در جیره غذایی گوساله باید وجود داشته باشد . به کار گیری از دستگاه آسیاب میکسر باعث می شود این مواد به فیس اصولی با مواد دیگر ترکیب شود . 
آن گاه از گذر کرد تعدادی ماه از زندگی گوساله وقتی که به رویش طبیعی و ایده آل رسید . می بضاعت و توان از خوراک کنسانتره در تغذیه دام استفاده کرد . کنسانتره را می بضاعت به وسیله خودرو آلات ساخت طعام دام و دستگاه های پرس پلت فراهم کرد . 

اصول تهیه جیره متعادل


اصول 

تهیه جیره متعادل: برای تنظیم یک جیره متعادل باید از میزان احتیاجات گوسفند به مقدار ماده خشک، انرژی، پروتئین ومواد مغذی اطلاع داشت . جیره غذایی ضمن خوش خوراکی، قابل هضم بودن ومقوی بودن بایستی از حیث اقتصادی نیز باصرفه باشد و چون گوسفند یک حیوان نشخوار کننده است، وجود مقدارکافی مواد خشبی درجیره واجب میباشد . مواد خوراکی زمینه استعمال درپرواربندی گوسفند نژاد کریم و مهربان دربرگیرنده یونجه، جو بلغور شده، کنجاله تخم پنبه ، سبوس گندم، تفاله کم آب چغندر قند و کربنات کلسیم می‌باشد .برای هر مرکز دام، اندازه طعام مصرفی درهرروز ۱۳۰۰ گرم می باشد . نسبت ترکیب کنسانتره وعلوفه به ترتیب ۷۸۰ گرم و ۵۲۰ گرم بوده بطوریکه کنسانتره ویونجه را کاملاً با هم مخلوط کرده ودرسه نوبت صبح، ظهر و عصردراختیار بره ها قرار داده می شود . برای عادت کردن بره ها وجلوگیری از معضلات گوارشی ناشی از غذا مصرفی، تغییر‌و تحول جیره باید به تدریج وطی یک هفته تا ده روز انجام شود . درماه دوم پرواربندی مقدار خوراکی مصرفی ۱۶۰۰ گرم می شود بطوری که برای هر بره ۱۲۸۰ گرم کنسانتره و ۳۲۰ گرم یونجه به رخ مخلوط درسه وعده داده می شود . دریک طرح تحقیقی – ترویجی که برای آنالیز اثر تغذیه برافزایش وزن بره های نژاد کریم دراستان همدان انجام شد، بره ها طی سه ماه با ادغام مواد جدول ۱ تغذیه شدند که ارتقا وزن بره ها و ماده خشک مصرفی برای اطلاع درجدول ۲ آمده میباشد . 

ماشین آلات تولید خوراک دام

جدول 

۱ : مخلوط کنسانتره ودرصد هرمورد از مواد غذایی 

ردیف ماده 

خوراکی درصد ۱ جو 

بلغور شده ۵۳ ۲ کنجاله 

تخم پنبه ۱۰ ۳ سبوس 

گندم ۱۱/۳ ۴ تفاله 

کم آب چغندر قند ۲۶ ۵ کربنات 

کلسیم ۷ 


جدول 

۲ : نسبت کنسانتره به علوفه درجیره غذایی بره های پرواری و افزایش وزن دردوره پرواربندی 

ماه وزن 

زنده (کیلوگرم ) ماده مصرفی (کیلوگرم ) درصد کنسانتره درصد یونجه اول ۳۰ ۱/۳۰۰ ۶۰ ۴۰ 

دوم ۴۰ ۱/۶۰۰ ۷۵ ۲۵ 

سوم ۵۰ ۱/۶۰۰ ۸۰ ۲۰ 

برهه زمانی 

خاتمه پرواربندی: اصولاً زمان پرواربندی یکصد روز می‌باشد وهر بازه که طولانی تر وزن به ادله بیش تر شدن چربی تن باشد بایستی پرواربندی خاتمه یابد . دراواخر پرواربندی ضریب تبدیل غذایی کاهش یافته وبه ازاء مصرف هر واحد جیره غذایی ارتقا وزن بره ها اقتصادی نخواهد بود . 

رویش شتر

رویش 

شتر؛ تبدیل تهدید به فرصت 

در موقعیت بحرانی خشکسالی در مملکت و در حالی که شرایط بارندگی مساعد نمی باشد و چشمه ها و چاه ها هر سال با کاهش تراز آب روبرو می‌باشند مدیر مصرف آب و اقتصاد صرفا تغییر و تحول الگوی کشت در کشاورزی و یا این که صرفه جویی در مصرف آب و اجرای طرح های مکانیزه آب نیست، رشد شتر پتانسیلی که دارد می تواند خشکسالی را به زمان تبدیل نماید و با یک مدیر برنامه محور می توان از چنین قوانینی استفاده کرده و در نهایت موجب تقویت اقتصاد روستاها به عنوان شالوده اقتصاد جامعه شد . 

ماشین آلات تولید خوراک دام

کشور‌ایران از لحاظ پرورش شتر در جایگاه ۲۰ جهان قرار دارد و در آسیا درجه هفتم را داراست . در بخش ها خشک و کم آبی‌رنگ نظیر استان بوشهر که ۹۵۰ هزار هکتار مرتع دارااست رشد شتر یک مزیت اقتصادی به شمار می رود . شتر در استفاده از مراتع با هیچ دام دیگری رقابت ندارد، در واقع شتر از علوفه ای به کار گیری می کند که به وسیله سایر دام ها استفاده نمی شود، این حیوان از خار شتر یا این که گیاهان شور دیگر به کار گیری می کند و با مصرف آن ها می تواند تولید شیر و گوشت داشته باشد . 


صنعت شترداری موقعیت موجود، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد به همین عامل کار هایی با فایده گیری از شیوه های نوین پرورش شتر مقدمه شده تا جمهوری اسلامی ایران از کشورهای همسایه در این مسئله عقب نیفتد . رویش شتر تا سال ۲۰۱۳ میلادی در کشورهای همسایه به طور متوسط ۱,۴۵ درصد پرورش داشته و در این در بین عمان بیشترین رشد و امارات اصلی ترین مزرعه شتر جهان را دارد، البته شاخص ایران در این زمینه منفی بوده میباشد . در حالی که بیابان های ایران در اکنون گسترش می باشد و کره زمین گرم خیس می شود، در چنین قوانینی با اعتنا به رویه اقتصادی مقاومتی، شترداری از قیمت افزوده بالاتری نسبت به دیگر کار های مشابه برخوردار میباشد . 




محصول ها 

شتر 

:: 

شیر 

شیر شتر که به دوغ شتر نیز مشهور است دارای خاصیت بی‌شماری است که به بعضی از آنها اشاره خوا‌هیم کرد . شیر شتر گرم و یا سرد آن نسبت به گاو و گوسفند خوشمزه‌تر می‌باشد و چربی آن نیز سبک‌تر است . شیر شتر برای درمان بیماری‌های کبد و قلیل خونی و سل و بیماری‌های هنگام پیری و شکنندگی استخوان‌ها و نرمی استخوان در کودک ها و برای درمان سرماخوردگی، تب و آنفو لانزا و همچنین معالجه هپاتیت ب مفید است . 


شتر می تواند میزان متعددی در حدود ۴ تا ۸ کیلوگرم در روز شیر دهد و این میزان در برخی تایم ها به ۱۲ تا ۱۵ کیلوگرم در روز می‌رسد، در پیش‌روی گاوها،‌ توانا به ایجاد این مقدار شیر در شرایط آب و هوائی گرم و مراتع فقیر که غیر از درختچه‌ها و گیاهان سوزنی چیزی ندارد،‌ نیستند . عصر شیر دوشی در شترهای ماده میان ۱۰ تا ۱۸ ماه بوده و میانگین ایجاد روزمره شیر مابین ۸ تا ۱۰ لیتر می باشد . 


:: 

گوشت 

کمبود پروتئین حیوانی و افزایش جمعیت سبب ساز گردیده که کلیه ساله ارز زیادی جهت خرید گوشت از مملکت بیرون گردد با توجه به اقلیم مطلوب رشد شتر و تعداد جمعیت شتر در مرزوبوم و با رویش و توسعه متعادل می بضاعت از گوشت آن پاره ای از نیاز جامعه را بر طرف نمود . مصرف گوشت شتر در تمام نقاط مرزو بوم همگانی نبوده ولی در اکثر زمان ها بخشها شتر خیز اشاعه دارد مناطقی مثل استان خراسان، سمنان، تهران، قم، اصفهان، یزد، کرمان، بخصوص در بخش ها و روستاهای حاشیه کویرهای ایران پروار بندی و مصرف گوشت شتر رایج است، همینطور اندازه ایجاد گوشت شتر در سرزمین ۴۶۰۰ تن در سال برآورد شده می باشد . این گوشت در مقایسه با گوشت گاو از اندازه پروتئین و چربی کمتری برخوردار بوده و در مقایسه با سایر گوشت‌های دیگر حاوی سدیم اکثر و پتاسیم کمتری می باشد . میانگین وزن جنازه این حیوان ۲۱۶ کیلوگرم و راندمان لاشه آن را ۴۹ درصد می باشد . 


:: 

پوست و پشم 

از گیسو شتر، رو اندازی به‌ نام خرسک و پوزه بند ساخت و همینطور از پوست آن برای تهیه کیف، کفش، زین و کمربند به کار گیری میشود . پشم شتر برای عبابافی استفاده می‌شود و عبایی که در شهرستان دشتی در استان بوشهر با این پشم‌ها بافته می‌شود، شهرت جهانی دارد . 


از پیخال کاملاً خشک آن به عنوان سوخت استعمال می‌شود و اندازه چربی جان دار در کوهان شتر دوکوهانه در حدود ۱۰۰ کیلوگرم برآورد می‌‌شود و به عبارت دیگر می‌توان بیان کرد کمتر گوشه ای از شتر وجود داراست که بی‌مصرف و به دور انداختنی باشد . 




تحلیل 

بازار و توجیه اقتصادی طرح 

مراقبت و رویش شتر بر سه مبنا است، شترهای شیری، گوشتی، و سواری (جمال) که نژاد عمده شترهای استان هرمزگان جمال می باشد . کشورهای لبه خلیج فارس و برخی نقاط کشور عشق فراوان زیادی به گوشت و محصولات لبنی این حیوان دارا‌هستند و چه بسا در مشاجره ورزشی و برگزاری مسابقات زیبایی شتر این حیوان مسئله دقت قرار داراست . به‌منظور حمایت و سرمایه‌گذاری از بخش صادرات غیرنفتی و باهدف ساخت اشتغال و به کارگیری از ظرفیت‌های بالقوه منطقه و دارا بودن حالت مستعد رشد شتر در استان های مملکت در فیس حمایت‌های حتمی در آینده‌ای نزدیک میتواند صادرات شتر به‌عنوان یکی از کالاهای مهم صادراتی تبدیل شود . 


سرمایه گذاری در این بخش فراوان سود آور می‌باشد ولی با توجه به بازار فرا حیطه ای باید حمایت های ویژه از سوی دستگاه های اقتصادی و بازرگانی از رویش دهندگان رخ گیرد و قضیه دسترسی آن‌ها به بازارهای انگیزه باید آماده شود . 


اقتصادی بودن رویش شتر مشتمل بر درآمدهی حاصل از گوشت، شیر، پوست، پشم و زاد و ولد شتر می باشد . قیمت اقتصادی یک شتر بیش از ۶٫۵ میلیون تومان می باشد که این قیمت در دسته دو کوهانه بالاتر میباشد . شتر تک کوهانه با فیزیولوژی خاصی که دارد در گرمای مناطق بیابان لوت، حاشیه مرکزی و جنوب شرق مرز و بوم مقاوم است، شتر دو کوهانه نیز با پشم زیادی که داراست در برابر سرمای شدید بخشها سردسیر شمال غربی و شرقی میهن مقاومت خوبی دارااست . بیمارهای شایعی که هم حالا بین دام های سبک و سنگین وزن وجود داراست در این حیوان رایج نیست و کمترین نیاز به گذارده های ساخت داراست . رویش شتر یک عدد از سودآورترین و در عین حال ناچیز هزینه ترین بخش های دامداری می‌باشد که در عین حال کمتر مورد اعتنا قرار گرفته هست . اهمیت اقتصادی شتر در سیستم کشاورزی متراکم امروزی شاید از نظر تولید قابل‌توجه نباشد البته قدرت ایجاد و زیست شتر در موقعیت فراوان طاقت فرسا و تولید تولید ها دامی طبیعی ازجمله کارداران رویش و حفظ این دام را کاملاً توجیه می‌سازد . 


مطابق پژوهش ها بهین صنعت یاب؛ به رقم وضعیت نامناسب رویش شتر در مرزو بوم عالی میباشد سرمایه گذاران بدانند که بازدهی رشد شتر دو برابر رشد گاو میباشد و در مقابل هزینه های رویش این حیوان دارای فایده نیز نصف می شود . رویش شتر فرصتی سودآور در بیابان کشور‌ایران هست که می تواند قضیه ساز صنعتی نتیجه آور در سرزمین نیز باشد .