makian01

makian01

makian01

makian01

نکات مهم برای چاق کردن دام های لاغر

نکات 

مهم برای تپل کردن دام های لاغر 

عارضه ها 

اکثر لاغر بودن دام: 

معضلات 

تغذیه ای به عارضه ها مختلف مانند مصرف غذای بی کیفیت، عدم مصرف غذا مطلوب و فقدان علوفه و غذای حاوی ویتامین و مواد معدنی عدم 

استعمال از ترکیبات ضد انگل بیمار 

بودن دام به مدت طولانی آبستنی 

ماشین آلات تولید خوراک دام

و 

… نکات 

حساس برای چاق کردن دام های لاغر تغذیه 

دام با غذای مرغوب، ترکیبات ویتامینه و مواد معدنی به کار گیری 

از ترکیبات ضد انگل ممکن است بعضا از دام های موجود در گاوداری یا گله دوران های طولانی دچار بیماری های مزمن بوده باشند . این دام ها به سختی قابل معالجه بوده و در سود آرزو چندانی به تپل شدن آنان نخواهد بود . 

نکات 

اساسی برای تپل کردن دام های لاغر آبستنی یک عدد از مهمترین علل لاغر شدن دام های ماده میباشد . در این دوره تغذیه دام بایستی علاوه بر مواد غذایی مرتبه یک دربرگیرنده ترکیبات انرژی زا مانند آب و شکر رقیق نیز باشد . این ماد غذایی نقش تقویت کننده را داشته و برای مامان و جنین بسیار مفید می باشد . این جور تغذیه بازدارنده از لاغر شدن دام مادر پس از وضع حمل می شود . لاغر شدن بیش از حد دام مادر پس از وضع حمل ممکن است زیاد خطرناک بوده و موجب مرگ دام شود . 

نکات 

دارای اهمیت برای تپل کردن دام های لاغر برای سرعت بالا تر چاق شدن دام می بضاعت و توان ترکیبات تزریقی تپل کننده را نیز در کنار مواد ویتامینه و معدنی به دام های لاغر اعطا کرد . این ترکیبات چاق کننده تنها در صورتی اثرگذار است که دام تغذیه کافی و مناسب داشته و ترکیبات ضد انگل هم به آن داده شود . 

واکسیناسیون به موقع هم موثرترین خط مش برای پیشگیری از بیمار شدن دام میباشد . بیمار بودن دام به زمان طولانی یک عدد از اساسی ترین علل لاغری های برگشت ناپذیر است . 


بیماری کبد چرب در گاو شیری یک علت نهان دارد

التهاب متابولیکی که تشخیص داده نمی شود، می تواند سوخت و ساز مواد مغذی در گاوهای تازه زا را تغییر‌و تحول دهد . تغذیه آنتی اکسیدان می تواند یک خط مش حل باشد . 

ماشین آلات تولید خوراک دام

زمان انتقال و برهه زمانی پیدایش زایش، از بحران های متابولیکی برای گاوهای شیری می باشد . بیشتر مشکلات، احتمالا از توازن منفی انرژی ناشی از ارتقا سرعت بالا نیاز به مواد مغذی برای شیردهی سرچشمه می گیرد که با پروسه نماید افزایش مصرف غذا آنگاه از زایش همپا می گردد . گاوهای زمان انتقال، غالبا فقدان انرژی متساوی ۲۵ درصد کل نیاز انرژی شان را پشت سر می گذارند که سبب ساز به آزاد شدن ذخایر چربی بدن به رخ اسیدهای چرب غیر استریفه (NEFA) و در نتیجه تولید کتون ها (BHBA) می شود . 


وقتی شدت این فرآیندها بسیار باشد یا این که به بازه زمانی طولانی ادامه یابد، می تواند منجر تجمع چربی در کبد شود که با تیتر کبد چرب شناخته می شود . کبد چرب به تیتر دلیل مفید در ساخت بقیه بیماری ها مثل کتوز، جابجایی شیردان، ورم پستان، متریت و مشکل‌ها ساخت مثلی شناخته می شود . 


التهاب 

مخفی 

تحقیق اخیر بیان می کند که التهاب سوخت و سازی می تواند در ساخت بیماری کبد چرب نقش داشته باشد . بیشتر ما با التهاب حاد، قرمزی، داغ شدن و دردناک بودن که هم پا با عفونت موضعی است، آشنا هستیم . هر چند، التهاب سوخت و سازی علائم خیلی مشابهی داراست که جواب التهابی خراب را در پی خواهد داشت، اثرات آن خیلی اندک ظواهر می شود . 


التهاب عمومی به مقدار کم، باعث تغییرات جزئی در خلق دام و سامانه های پایش فیزیولوژیکی می شود . در واقع، علامت ها التهاب زیر حاد، شبیه با آن چیزی می باشد که طی عصر انتقال مشاهده می شود (کاهش مصرف خوراک، آزاد شدن ذخایر چربی بدن و تجمع چربی در کبد) . 


عفونت های اداری و پستانی که هر دو در گاوهای دوره انتقال فراوان همگانی می باشند، می توانند باعث التهاب وخیم موضعی و التهاب سوخت و سازی گردند . چه بسا التهابات ذیل بالینی تشخیص داده نشده می توانند باعث تغییرات جزئی در عملکرد کلی گاو شوند . به علاوه، بافت چربی حاذق به ایجاد واسطه های التهابی می باشد . این عامل می تواند در تولید بیماری های متابولیکی در گاوهای تپل نقش داشته باشد . در مجموع، این مخلوط علائم التهابی چندگانه می تواند نقش تولید کننده برای بیماری کبد چرب همان طور که در تصویر نشان داده شده، داشته باشد . 


تحقیق نشان می دهد گاوهائی که شدیدترین علامت ها التهابی را نشان می دهند، در معرض بیشترین خطر بیماری های زمان انتقال قرار داشته، اندازه کلسیم سرمی پائین تری دارند، مقطع بیشتری ارتفاع می کشد تا دوباره حامله شوند و شیر کمتری در اولی ماه شیردهی تولید می نمایند . تیم تحقیقی ما در سال ۲۰۰۹ گزارش کرد القای التهاب سوخت و سازی به طور آزمایشی به بازه زمانی ۷ روز، مقدار چربی کبد در گاوهای آخرها شیردهی را دو برابر کرد . 


این نتایج در توافق با این نظریه می باشد که التهاب شدید، سعی ارگانیک کبد و شروع شیردهی را مختل می نماید . 


ثابت شده که تغذیه آنتی اکسیدان هایی نظیر ویتامین E و سلنیوم، برای سالمی عصر انتقال و کاهش التهاب اثرگذار می باشند . در یک سری مطالعه، گاوهای عصر انتقالی که جیره غذایشان با ویتامین E تکمیل کننده شده، ورم پستان و اندازه جفت ماندگی کمتری نسبت به گاوهائی داشتند که ویتامین E دریافت نمی کردند . تراز سفارش گردیده ویتامین E، حداقل ۱۵۰۰ واحد در میان المللی در روز برای گاوهای خشک انتظار زایش می باشد . 


بقیه 

کارهایی که می توانیم انجام دهیم 

سلنیوم، به خصوص یاور با ویتامین E، آنتی اکسیدان حیاتی دیگر می باشد . بیشترین جواب به سلنیوم هنگامی مشاهده شده هست که وضعیت ویتامین E مرزی است، بنابراین حفظ نسبت صحیح این مواد مغذی، می بایست بهبود سلامتی گاوهای دوره انتقال را به یاور داشته باشد . متخصصین تغذیه غالباً، مقدار سلنیوم را نزدیک به حد مجاز اداره غذا و دارو (FDA)، یعنی 3/0 قسمت در میلیون (ppm)، سفارش می کنند . 


داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) برای تقابل با اثرات التهابی (تب، درد، قرمزی و تورم) به فعالیت می فرآیند . این داروها در درمان ورم پستان به فعالیت می روند ولی به ندرت با بیماری های متابولیکی تقابل می نمایند . این داروها عموماً در کاهش دمای بدن مفید هستند ولی به حیث نمی رسد که شدت عفونت را کاهش دهند . 


"ترویسی" و همکارانش، آسپرین را به بازه زمانی ۵ روز بعد از آن از زایش تزریق کردند و بهبود تولید شیر در دو ماه اول شیردهی و میزان گیرایی تلقیح اولیه بالاتری را مشاهده کردند . گاوهای نسبتاً پاره ای زمینه مطالعه قرار گرفتند (۲۳ رأس در هر تیمار) البته به نظر رسید به کار گیری از آسپرین، شیوع کتوز را کاهش اعطا کرد (۴/۴ در برابر 22/7 درصد) . در این میان، شیوع متریت فرایند رو به بالا را نشان داد 30/4 در برابر 13/6 درصد) . 

تولـد تـا تـلیسـه شـکم اولیه

۶ 

فـاز تولـد تـا تـلیسـه شـکم اولیه – قسمت سوم نصیب 

سوم فاز 

۴ – تلقیح تا ۹۰ روز گذشته از زایش در این عصر افزایش وزن ۸۰۰ تا ۹۰۰ گرم روزانه جهت حمایت از یک امتیاز بدنی مناسب آن‌گاه از زایش لازم می شد . زیرا بعد از زایش تلیسه شکم اولیه توانمند نخواهد بود برای تامین احتیاجات مواد مغذی به اندازه کافی ماده کم آب مصرف کند و امتیاز بدنی در طی این مدت انتخاب کننده خواهد بود . استفاده از کامل کننده های معدنی و ویتامینه علاوه بر اثرات سلامت چکیده و ارتقاء بضاعت و توان سیستم ایمنی، سبب ساز اطمینان از رویش اسکلتی و ارتقا قدمت موءثر اقتصادی خواهند بود . اعتنا کافی برای دوری از مورد ها اسهال در سود کوکسیدیوز باید اعمال شود . اضافه کردن موننسین و بقیه ضد کوکسیدیوز ابزار قابل قبولی جهت در دست گرفتن چنین مواردی را تامین خواهد نمود . 

ماشین آلات تولید خوراک دام

فاز 

۵ – ۶۰ روز قبلی از زایش طی دو ماه پایان آبستنی، تلیسه ها روزمره می بایست میان ۷۰۰ گرم تا ۱ کیلوگرم ارتقا وزن داشته باشند و برنامه تغذیه ای بایستی گوساله زایی در ۸۵ تا ۹۰ درصد وزن بلوغ را حمایت کند . در عین افزایش وزن امتیاز بدنی مناسب بایستی محافظت شود . بخاطر رویش پرسرعت جنین بالانس با صرفه مواد مغذی و ریزمغذی ها حتمی می باشد . در این عصر در چهره قابلیت تلیسه ها نباید در بهاربند گاوهای خشک چند شکم سنگین نگهداری و ترکیب شوند و در رخ عدم قابلیت پذیری دست‌کم ۸۰ سانتیمتر آخور برای آن ها باید در لحاظ گرفت . 

عوارض 

شایع در فاز ۴ و ۵ – 

سقط جنین – افت امتیاز بدنی – بالا رفتن امتیاز بدنی راهکارهای 

پیشگیری – 

جداسازی تلیسه های آبستن سنگین وزن از سایر تلیسه ها – 

بهاربند تلیسه های آبستن سنگین وزن از بهاربند گاوهای نو زا و بیمار‌ستان مسافت زیادی داشته باشد جهت پیشگیری از انتقال دست اندرکاران بیماری زا – 

بالانس دقیق طعام مصرفی بوسیله تلیسه حامله به طوری که نه سبب ساز به افت امتیاز بدنی گردد نه منجر چاق شدن ( در این تراز گاو احتیاجات – رشد نیز دارد که اگر تامیـن نگردد علائـم کمبـود پیدایش می کند و از طرفی چاقـی بسیار در این مرحلـه بدلیـل رشـد بافت پستان سبب ساز کاهش آلوئول های شیر ساز پستان می شود . 

– مصرف سیلـو و کنسانتـره در این مرحلـه بسیـار کنتـرل گردیده باشد . 

فاز 

۶ – ۳۰ روز قبلی از زایش تلیسه ها ۳ تا ۵ هفته قبل از زایش در گروه انتظار زایمان قرار گیرند بدلیل رشد زیاد پر سرعت جنین و بافت پستانی، احتیاجات پروتئین و انرژی تلیسه باردار در این محدوده وقتی شدیدا ارتقا می یابد . جیره غذایی و ماهیت فیزیکی خوراک بایستی رویش و بسط پرزهای شکمبه را حمایت نماید از سدیم مازاد جیره در قبلی از زایش پرهیز فرمایید چون سبب ساز ادم پستان می شود . از دامپزشک فارم بخواهید تا برنامه واکسیناسیون پیشین و آن‌گاه از زایمان را ارائه نماید . 

دلایل 

شایع در این فاز سقط 

جنین – ضعف و بی حالی به هم پا ژولیدگی – وضع حمل زود رس – ناتوانی در زایمان راهکارهای 

پیشگیری – سی روز باقی مانده به وضع حمل تلیسـه های باردار می بایست در محیطی کم آب و تمیـز قرار گیرند در غیر اینصورت احتمال ابتلا به ورم پستان و افزایش سوماتیک سل در شیر دهی اولیه بالا می رود . 

– خوراکی که در این مرحله در اختیار دام قرار می گیرد می بایست به نحوی باشد که شکمبه حیوان را فراهم دریافت طعام گاو شیری کند، بدین رخ که علاوه بر اینکه تعداد پاپیل های شکمبه را ارتقا می دهد حجم آنان را هم افزایش دهد . (افزایش تعداد و حجم پاپیل های شکمبه که در فرایند عمل های گوارشی فراوان حائز اهمیت هست به ترتیب از نحوه اسید پرو پیونیک و اسید بوتیریک فیس می پذیرد . 

که آن نیز با مصرف کنسانتره حاوی غلات میسر است) – ازدیاد مصرف غذا در این مرحله سبب ساز چاقی می شود که مشقت بار زایی همراه خواهد بود . 

– مصرف مواد معدنی و نمک ها در این مرحله بایست با محدودیت در اختیار دام قرار گیرد تا شرایط را برای ساخت املاح آن‌گاه از به دنیا آمدن فراهم سازد . 

نکات اساسی در پرورش بزهای شیری

نکات 

اساسی در پرورش بزهای شیری 


جایگاه 

در پباده سازی منزلت باید بتوان بزها را بر پایه سطح های شیرواری یا این که میزان تولید و سن دسته بندی نموده . 

جهت تابیدن نوروروشنایی و وزش باد باید در پباده سازی منزلت حیث شود . 

ماشین آلات تولید خوراک دام

دسترسی به شیر دوش می بایست در موقعیت متفاوت نظیر اب و هوا و نگهداری و خروج شیر از شیر دوش برسی و در طراحی ان قضیه اعتنا قرار گیرد . 

جایگاه بزغاله ها باید دارنده نوع بندی های مختف و بسیار منزه و دارنده برنامه ضدعفونی کردن و نیز گرم (دمای ۲۵ مرتبه )و سهل و آسان باشد . 

در طراحی انبار علوفه و کنسانتره می بایست شرایط حفظ و دسترسی کاگران برای توزیع انها در بازه تغذیه گله مطلوب و اسان باشد . 

مقام دامهای نر بالغ می بایست جداازهم و در حداکثر فاصله با دامهای ماده باشد . 

گونه طراحی اخورها در اتلاف علوفه و کنسانتره مضاعف حیاتی میباشد و بایستی برای نوع های گوناگون و سنین متعدد اخورهای منقطع پباده سازی کرد . 

تغذیه 

تغدیه ۷۰ الی ۷۵ درصد هزینه یک دامداری را تشکیل می دهد بنابراین مدیریت تغدیه در رویش و بهروری دام دوچندان دارای اهمیت و اساسی میباشد . 

حساس ترین برهان در تغذیه بز تأمین آب و علوفه تندرست در تمام دوران شبانه روز در ابشخور و اخور دام می باشد . این قضیه بدلیل گونه شکمبه بز و نیاز مبرم ان به نشخوار کردن زیاد اهمیت داراست و برای این منظور بایستی همیشه در اخور دام علوفه به طور ازاد وجود داشته باشد . 

میزان یونجه برحسب مدت شیرواری متغیر هست و به طور نمونه در مدت کم آب بودن دام نیاز به تغذیه بالا با یونجه نیست و نیاز حیوان در این مدت حد بیشتر نیم کیلو یونجه می‌باشد و این اندازه در مقطع پیک ساخت به حداثر یک و نیم کیلو در دامهای پرتولید می رسد . 

اندازه و دسته طعام اماده (کنسانتره ) می بایست بر حسب سن ، جنسیت و زمان شیرواری بالانس شود تا علاوه بر استفاده وری درست بتواند هزینه های شما را نیز در اختیار گرفتن کند به عنوان مثال برای بز خشک یا این که نر بز پرواری طعام منحصر خود را تهیه و تنظیم فرمایید . 

در بازه زمانی شیر دهی دام بالانس غذا با علوفه فراوان اهمیت داراست چراکه باعث اسیدوز و افت شیر و مریض شدن دام خواهد شد . 

بازه مصرف خوراک در دام بایستی آنگاه از چراندن علوفه (یونجه ) باشد تا هضم ان در شکمبه به راحتی انجام شود و جلوی اسیدوز را بگیرد . 

مصرف کاه ( یا سیلو ) در تغذیه دام اهمیت بالای داراست و می بایست سپس از چرای یونجه و طعام به رخ ازاد در اختیار دام قرارگیرد . 

اب جدید بایستی مدام در دست رس دام باشد برای این مراد می توان از ابشخورهای دارای شناوراستفاده کرد . 

در تغذیه بزغاله ها می بایست از هفته سوم اب تازه و یونجه و خوراک به رخ ازاد در اختیار بزغاله قرارگیرد . 

در برهه زمانی شیر دوشی میتوان برای ارامش و در اختیار گرفتن بزها از اخور طعام دهی و اندازه یه خرده غذا استعمال کرد . 

بزغاله ها پس از از شیر گیری می بایست سریعأ تفکیک شده و با جیره منحصر خود تغذیه شوند . 



مدیریت 

گله رئیس ضعبف گله تمام هزینه ها و زحمات انجام شده در دامداری را از میان خواهد برد و دامدار را مضاعف سرعت بالا به خستگی و نهایتاَ ورشکستگی می کشاند . 

چک بر کارگران دامداری و دادن دستوالعمل ها و پروتوکل های درست به انها رمز موفقیت یک دامدار می باشد . 

اجرای پروتوکل های واکسیناسیون ، گله را از بسیاری از بیمای های واگیردار و کشنده نجات خواهد اعطا کرد . 

رشد صنعتی شتر

رشد 

صنعتی شتر 

در صورتی‌که بخواهیم شترها را با استفاده از خط مش پیشرفته رشد دهیم، بایستی برای آنها سالن رشد صحیح کنیم . تالار پرورش، دوازده متر عرض دارااست . 

ماشین آلات تولید خوراک دام

بلندی سقف آن سه تا چهار متر هست . طول تالار نیز براساس تعداد شترها معلوم میشود . پهنای سالن بایستی به سه نصیب تقسیم شود . در دو قسمت کنار به فاصله حدود چهار متر از دیوار، شتر‌ها محافظت میگردند . قسمت اواسط نیز یک راهرو به پهنای سه و نیم متر درنظر گرفته می شود . این راهرو برای پخش غذا و عبور شترها می باشد . آخور شترها نیز با ید طوری ساخته شود که هنگام خوراک خوردن، شتر موقعیت طبیعی خویش را داشته باشد . 


بلندی آخور، به نژاد و بلندی شترها بستگی داراست . به طور معمول بلندی آخور میان سی تا پنجاه سانتیمتر میباشد . برای این که راز شتر به راحتی وارد آخور بشود، پهنای آن را پنجاه سانتیمتر بلندتر از کف آن می سازند . اعتنا فرمائید که آخورهای کناره دار برای شترها مناسب نیستند . بهتر هست کناره آخورها به شکل گرد ساخته شوند . 


خلاصه 

مطالب: 

1- حتمی می باشد هنگام خرید شتر با سازمان دامپزشکی محل خود مشورت نمایید . 


2- بهترین راه و روش مراقبت شتر، ساختن منزلت مطلوب هست . 


3- شتر نر یا لوک می بایست خصوصیت‌های متاع نر را به طور بدون نقص داشته باشد . 


4- سن مناسب جفت گیری در نرها چهارسالگی و در ماده‌ها پنج سالگی میباشد . 


5- برای هرگله سی تا چهل نفری شتر ماده، می‌توان از یک شتر نر استعمال کرد . 


6- در ماه‌های پایان بارداری و نزدیک زایمان، شتر را ناچار به فعالیت نکنید . همچنین غذای مطلوب و قوی به آن بدهید . 


7- هنگام وضع حمل شتر را به جایی سفت ببندید . 


8- بعد از آن از تولد، نوزاد شتر را خشک نمایید و ناف آن را ضدعفونی فرمائید . 


9- میل کردن آغوز در هفته نخستین تولد نوزاد شتر بسیارضروری می‌باشد . 


10- تناول کردن بیش از اندازه شیر در نوباوه شتر، منجر ناراحتی‌های معده و روده آن میگردد . درنتیجه نوزاد ممکن می‌باشد به اسهال مبتلا شود . 


11- سن شتر را می‌توان از روی دندان‌های آن مشخص کرد . 


12- برای به کار گیری به خصوص از شتر می بایست آن را برای به عبارتی کار تربیت کنیم . 


13- برای ساختن اصطبل شتر از سه طرف دیواری را بالا می‌آوریم و سقف آن را می‌پوشانیم . به طوری که قسمت باز اصطبل به سمت وزش باد، باران و نور و روشنایی خورشید نباشد . 


14- اعتنا در گزینش شترهای مناسب و جداکردن شترهای نر و ماده از نیز برای پرواربندی بسیار اضطراری هست . 


15- شیوه پیشرفته برای رویش شتر، ساختن تالار رویش است . در این تالار هر شتر در اصطبل غیر وابسته ای مراقبت می‌گردد .