نکات
کاربردی در مدیر تغذیه ای گاو های شیری -گاوها را بر اساس مرحله ی شیرواری یا میزان ساخت که نوع بندی نموده و و بر پایه نیازهایشان تغذیه کنند .
در طول سال از برنامه ی تغذیه ای که اقتصادی و متعادل گردیده باشد و بتواند نیازهای حیوان را برآورده کند به کارگیری کنیدمدیران چیره واحد های ایجاد دامی با عجین نمودن هنر و تجربه ی گذشتگان با علوم توسعه یافته ی تغذیه ای مدرن که آمیزه ای دیدنی توجهی را ذیل عنوان مدیر تغذیه ای به وجود آورده اند که با کاربرد علمی این برنامه ها در مزارع دامپروری و با فیض آورنمودن این بخش تولیدی برای سرمایه گذاران این واحد ها که مسئله ی مطمئنی در ارتباط با تضمین اقتصادی فعالیتشان مهیا می آورند .
مدیران مذبور عمده علت موفقیتشان را علم وعلاقه به زمینه ی زمینه عمل و ذیل نظر به دست آوردن نکات ریزی می دانند که در صورتیکه چه معمولی و عملی هستند ولی اغلب از مشاهده کرد اشخاص نهفته مانده و یا این که به موضوع اجراگذاشته نمی شوند .
در زیر به یک سری از آنها که می توانند در قضیه ی تغذیه کاربردی گاوهای شیری مفید و دارای منفعت باشند که اشاره می شود
نکات
عمومی در تغذیه گاوهای شیری : ۱- گاوها را بر اساس تراز ی شیرواری یا این که میزان ساخت که نوع بندی نموده و و بر مبنا نیازهایشان تغذیه نمایند .
۲- در ارتفاع سال از برنامه ی تغذیه ای که اقتصادی و متعادل گردیده باشد و بتواند نیازهای حیوان را برآورده نماید استعمال نمایید .
۳- جهت مصرف حداکثر اندازه خوراک منحصر که خوش خوراکی جیره مد نظر بوده و برای این خواسته از اقلام خوراکی متنوع و با کیفیت عالی استفاده فرمایید .
۴- دستگاه گوارش گاوها از قسمت های بسیار فعال بدن میباشند برای عمل بهتر این دستگاه از دادن مواد مشخص و معلوم غافل نباشید .
۵- دفعات خوراکی دادن به گاوها را تهیه نموده و مطابق برنامه عمل نمائید .
۶- گاوها عشق خاصی به استعمال از علوفه های تازه و آب دار دارند که در فیس در دسترس و ارزان بودن در تغذیه ی آن را به کار ببرید .
۷- ترکیبات مواد مغذی اقلام خوراکی متنوع و متغییر میباشد . با آنالیز آزمایشگاهی آنها از اجزای مواد مغذی جیره ی فرموله گردیده اطمینان حاصل نمائید .
۸-
آب پاک که تندرست و گوارا به صورتی مستمر در اختیار گاوها قرار دهید
۹- وضعیت محیطی قابل قبولی به خصوص در فصول فصل تابستان و زمستان برای گاوها مهیا فرمائید .
۱۰- هر نوع تغییری در جیره ی غذایی را به تدریج به انجام برسانید .
۱۱-
از جیره های مخلوط استعمال فرمایید (کنسانتره -علوفه )
۱۲- ضمن خشبی بودن علوفه ی مصرفی که قلعه های خرد گردیده علوفه ریز باشد .
۱۳- پیش بینی ها حتمی جهت به حد اقل رسانیدن تلفات غذا را به فعالیت آورید .
۱۴- جهت اطمینان از مقدار کافی خوراک مصرفی در جیره حد اطمینان را مد حیث بگیرید .
۱۵- ضمن اختصاص دادن گارگران دلسوز و وظیفه شناس جهت رسیدگی به تغذیه گاوها کارگران این بخش را به دفعات عوض نکنید .
۱۶-
تغذیه از مورد ها بودار را در ۵/۰ تا ۲ ساعت قبلی از شیر دوشی یا این که بعد از آن از شیر دوشی به انجام رسانید
۱۷- علوفه را به زمان طولانی ذخیره ننموده و در موقع مصرف از عدم وجود کپک و قارچ زدگی و اجسام خارجی مطمئن گردید .
۱۸- برای رویارویی با دلایل مصرف جسم فرنگی احتمالی مگنت یا این که آهن ربا به حیوان بخورانید .
۱۹- برنامه ی جنگ با انگل ها به خصوص انگلهای دستگاه گوارش را با جدیت پی گیری نمایید .
۲۰-
در موقع به کارگیری از جیره های حاوی ذرات ریز یا این که آردی به منظور راندمان خوب تر غذا مصرفی و دوری از ضایعات تنفسی از مواد تر کننده و چسباننده مانند چربی یا این که ملاس استفاده کنید