makian01

makian01

makian01

makian01

اصول تهیه جیره متعادل


اصول 

تهیه جیره متعادل: برای تنظیم یک جیره متعادل باید از میزان احتیاجات گوسفند به مقدار ماده خشک، انرژی، پروتئین ومواد مغذی اطلاع داشت . جیره غذایی ضمن خوش خوراکی، قابل هضم بودن ومقوی بودن بایستی از حیث اقتصادی نیز باصرفه باشد و چون گوسفند یک حیوان نشخوار کننده است، وجود مقدارکافی مواد خشبی درجیره واجب میباشد . مواد خوراکی زمینه استعمال درپرواربندی گوسفند نژاد کریم و مهربان دربرگیرنده یونجه، جو بلغور شده، کنجاله تخم پنبه ، سبوس گندم، تفاله کم آب چغندر قند و کربنات کلسیم می‌باشد .برای هر مرکز دام، اندازه طعام مصرفی درهرروز ۱۳۰۰ گرم می باشد . نسبت ترکیب کنسانتره وعلوفه به ترتیب ۷۸۰ گرم و ۵۲۰ گرم بوده بطوریکه کنسانتره ویونجه را کاملاً با هم مخلوط کرده ودرسه نوبت صبح، ظهر و عصردراختیار بره ها قرار داده می شود . برای عادت کردن بره ها وجلوگیری از معضلات گوارشی ناشی از غذا مصرفی، تغییر‌و تحول جیره باید به تدریج وطی یک هفته تا ده روز انجام شود . درماه دوم پرواربندی مقدار خوراکی مصرفی ۱۶۰۰ گرم می شود بطوری که برای هر بره ۱۲۸۰ گرم کنسانتره و ۳۲۰ گرم یونجه به رخ مخلوط درسه وعده داده می شود . دریک طرح تحقیقی – ترویجی که برای آنالیز اثر تغذیه برافزایش وزن بره های نژاد کریم دراستان همدان انجام شد، بره ها طی سه ماه با ادغام مواد جدول ۱ تغذیه شدند که ارتقا وزن بره ها و ماده خشک مصرفی برای اطلاع درجدول ۲ آمده میباشد . 

ماشین آلات تولید خوراک دام

جدول 

۱ : مخلوط کنسانتره ودرصد هرمورد از مواد غذایی 

ردیف ماده 

خوراکی درصد ۱ جو 

بلغور شده ۵۳ ۲ کنجاله 

تخم پنبه ۱۰ ۳ سبوس 

گندم ۱۱/۳ ۴ تفاله 

کم آب چغندر قند ۲۶ ۵ کربنات 

کلسیم ۷ 


جدول 

۲ : نسبت کنسانتره به علوفه درجیره غذایی بره های پرواری و افزایش وزن دردوره پرواربندی 

ماه وزن 

زنده (کیلوگرم ) ماده مصرفی (کیلوگرم ) درصد کنسانتره درصد یونجه اول ۳۰ ۱/۳۰۰ ۶۰ ۴۰ 

دوم ۴۰ ۱/۶۰۰ ۷۵ ۲۵ 

سوم ۵۰ ۱/۶۰۰ ۸۰ ۲۰ 

برهه زمانی 

خاتمه پرواربندی: اصولاً زمان پرواربندی یکصد روز می‌باشد وهر بازه که طولانی تر وزن به ادله بیش تر شدن چربی تن باشد بایستی پرواربندی خاتمه یابد . دراواخر پرواربندی ضریب تبدیل غذایی کاهش یافته وبه ازاء مصرف هر واحد جیره غذایی ارتقا وزن بره ها اقتصادی نخواهد بود . 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.