makian01

makian01

makian01

makian01

نکات اساسی در پرورش بزهای شیری

نکات 

اساسی در پرورش بزهای شیری 


جایگاه 

در پباده سازی منزلت باید بتوان بزها را بر پایه سطح های شیرواری یا این که میزان تولید و سن دسته بندی نموده . 

جهت تابیدن نوروروشنایی و وزش باد باید در پباده سازی منزلت حیث شود . 

ماشین آلات تولید خوراک دام

دسترسی به شیر دوش می بایست در موقعیت متفاوت نظیر اب و هوا و نگهداری و خروج شیر از شیر دوش برسی و در طراحی ان قضیه اعتنا قرار گیرد . 

جایگاه بزغاله ها باید دارنده نوع بندی های مختف و بسیار منزه و دارنده برنامه ضدعفونی کردن و نیز گرم (دمای ۲۵ مرتبه )و سهل و آسان باشد . 

در طراحی انبار علوفه و کنسانتره می بایست شرایط حفظ و دسترسی کاگران برای توزیع انها در بازه تغذیه گله مطلوب و اسان باشد . 

مقام دامهای نر بالغ می بایست جداازهم و در حداکثر فاصله با دامهای ماده باشد . 

گونه طراحی اخورها در اتلاف علوفه و کنسانتره مضاعف حیاتی میباشد و بایستی برای نوع های گوناگون و سنین متعدد اخورهای منقطع پباده سازی کرد . 

تغذیه 

تغدیه ۷۰ الی ۷۵ درصد هزینه یک دامداری را تشکیل می دهد بنابراین مدیریت تغدیه در رویش و بهروری دام دوچندان دارای اهمیت و اساسی میباشد . 

حساس ترین برهان در تغذیه بز تأمین آب و علوفه تندرست در تمام دوران شبانه روز در ابشخور و اخور دام می باشد . این قضیه بدلیل گونه شکمبه بز و نیاز مبرم ان به نشخوار کردن زیاد اهمیت داراست و برای این منظور بایستی همیشه در اخور دام علوفه به طور ازاد وجود داشته باشد . 

میزان یونجه برحسب مدت شیرواری متغیر هست و به طور نمونه در مدت کم آب بودن دام نیاز به تغذیه بالا با یونجه نیست و نیاز حیوان در این مدت حد بیشتر نیم کیلو یونجه می‌باشد و این اندازه در مقطع پیک ساخت به حداثر یک و نیم کیلو در دامهای پرتولید می رسد . 

اندازه و دسته طعام اماده (کنسانتره ) می بایست بر حسب سن ، جنسیت و زمان شیرواری بالانس شود تا علاوه بر استفاده وری درست بتواند هزینه های شما را نیز در اختیار گرفتن کند به عنوان مثال برای بز خشک یا این که نر بز پرواری طعام منحصر خود را تهیه و تنظیم فرمایید . 

در بازه زمانی شیر دهی دام بالانس غذا با علوفه فراوان اهمیت داراست چراکه باعث اسیدوز و افت شیر و مریض شدن دام خواهد شد . 

بازه مصرف خوراک در دام بایستی آنگاه از چراندن علوفه (یونجه ) باشد تا هضم ان در شکمبه به راحتی انجام شود و جلوی اسیدوز را بگیرد . 

مصرف کاه ( یا سیلو ) در تغذیه دام اهمیت بالای داراست و می بایست سپس از چرای یونجه و طعام به رخ ازاد در اختیار دام قرارگیرد . 

اب جدید بایستی مدام در دست رس دام باشد برای این مراد می توان از ابشخورهای دارای شناوراستفاده کرد . 

در تغذیه بزغاله ها می بایست از هفته سوم اب تازه و یونجه و خوراک به رخ ازاد در اختیار بزغاله قرارگیرد . 

در برهه زمانی شیر دوشی میتوان برای ارامش و در اختیار گرفتن بزها از اخور طعام دهی و اندازه یه خرده غذا استعمال کرد . 

بزغاله ها پس از از شیر گیری می بایست سریعأ تفکیک شده و با جیره منحصر خود تغذیه شوند . 



مدیریت 

گله رئیس ضعبف گله تمام هزینه ها و زحمات انجام شده در دامداری را از میان خواهد برد و دامدار را مضاعف سرعت بالا به خستگی و نهایتاَ ورشکستگی می کشاند . 

چک بر کارگران دامداری و دادن دستوالعمل ها و پروتوکل های درست به انها رمز موفقیت یک دامدار می باشد . 

اجرای پروتوکل های واکسیناسیون ، گله را از بسیاری از بیمای های واگیردار و کشنده نجات خواهد اعطا کرد . 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.