makian01

makian01

makian01

makian01

مقایسه بررسی انواع کنجاله ها و منابع پروتئینی کنجاله

همچنانکه می دانید بخصوص در گاوهای پرتولید و اوایل زایش بخش اعظم ترین کمبود در جیره گاوهای شیری انرژی است . چون در این بازه دام در بالانس منفی انرژی قرار دارد و با توجه به حجم شکمبه نمی تواند مقدار متعددی طعام را برای تامین انرژی موضوع نیاز خود و ایجاد شیر بالا مصرف کند بدین ترتیب ضروری میباشد که از موادی که حاوی انرژی بالایی هستند در جیره به کار گیری کرد . که از گزاره این مواد می توان به دانه سویا پرچرب فرآوری گردیده و چربیها اشاره نمود . . 
جدول 
مقایسه بررسی انواع کنجاله ها و منابع پروتئینی کنجاله 
های پروتئینی پروتئین خام-درصد چربی خام-درصد انرژی خالص شیردهی فیبر خام-درصد بها هر واحد پروتئینی(تومان) قیمت هر واحد چربی(تومان) فول فت سویا 37 18 1 .98 5 .4 18 .92 38 .89 
کنجاله سویا-42 42 4 .9 1 .94 7 .3 12 .38 106 .1 
کنجاله تخم پنبه 32 4 .5 1 .68 22 13 .44 95 .56 
کنجاله آفتابگردان 26 1 1 .3 24 12 .69 
330 کنجاله کلزا 34 4 .5 1 .9 12 11 .03 83 .3 
کنجاله گلرنگ 22 1 .3 1 .25 39 14 .55 
250 نکته1 
: در مقایسه ارقام از جدول فوق معین گردید که: قیمت هر واحد پروتئینی فول فت سویا در مقایسه با کتنجاله سویا تنها 6 .5 تومان گرانتر می‌باشد در صورتیکه در مقایسه هر واحد چربی کنجاله سویا 67 تومان گرانتر از فول فت سویا می‌باشد . 
نکته 2:با توجه به مقایسه آماری انجام گردیده در بین متوسط پروتئینهای و چربی جانور در اشکال کنجاله های مصرفی در جیره گاوهای شیری مشخص شوید که مقادیر پروتئین ناپخته در کنجاله های تخم پنبه ،کلزا و آفتابگردان و گلرنگ زیر حد میانگین محاسبه شده پروتئین دارا هستند .و کنجاله سویا 42 درصد و فول فت سویا بیش از حد متوسط محاسباتی پروتئین دارا هستند . 
نکته 
3: در فیس به کار گیری از فول فت سویا می بضاعت به شرح پایین از منابع پروتئنی جیره به ازای هر یک درصد فول فت سویا کسر نمود: 0 .8 درصد از کنجاله سویا،1 .16 درصد از کنجاله تخم پنبه ،1 .42 درصد از کنجاله آفتابکردان ،1 .06 درصد از کنجاله کلزا و 1 .68 درصد از کنجاله گلرنگ کسر می گردد .در ضمنیکه اندازه 1 .8 درصد به چربی جیره بیش تر می گردد . همینطور مقادیر متعددی ویتامین E که جهت بهبود تلاش سیستم ایمنی و تولید مثلی در حیوان مفید می‌باشد با اطمینان یاد برای دام تامین می گردد . 
نکته4 :مهم اینکه علاوه بر ارتقاء ساخت شیر و چربی آن انرژی تامین گردیده از طرز فول فت سویای مصرفی در جیره نسبت به سایر کنجاله ها ارزانتر ین میباشد . 
و با توجه به مقایسات انجام گردیده معادله زیر جهت برآورد شایسته ترین ارزش اشکال کنجاله موضوع استفاده با اعتنا به مقدار چربی در جیره گاوهای شیری به شرح تحت می باشد .(نمودار 
الف) Y=356 .21+19 .93X 
که Y نشانگر قیمت و X نشانگر اندازه چربی در هر یک از کنجاله های نامبرده میباشد . 
بطور 
مثال: در مقایسه فول فت سویا و کنجاله سویا 42% حداکثر ارزش برای فول فت سویا 714 تومان و حداکثر ارزش برای کنجاله سویا 453 تومان می باشد درصورتیکه در اکثر مواقع سال ارزش کنجاله سویا بیش از 500 تومان میباشد . 
پیشنهاد 
های مصرف: فول فت سویا را با اعتنا به این‌که منشا تامین کننده پروتئین و انرژی میباشد می توان دستکم 6 درصد و حداکثر 15 درصد در جیره گاوهای شیری استعمال نمود . درصد ورود به جیره با تدریجی بوده و دست کم زمان عادت پذیری در صورت استعمال از فول فت سویا در جیره 5 روز می باشد . 
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.